Honduras - filtr

Honduras Donaldo G. Fiallos - tato káva z objevitelské edice dokonale skloubí jemné chutě sladkého likéru s čerstvými fíky a skvěle se hodí na jakoukoliv filtrovanou kávu.

Farmář Donaldo G. Fiallos spravuje farmu Sol Naciente v oblasti Copán v Hondurasu, kde začal pěstovat kávu odrůdy lempira. Tento hybrid je vyšlechtěný speciálně pro honduraské podmínky a je jedinečný svým chuťovým profilem i díky péči, které se kávě dostává při zpracování. Po sběru jsou třešně dovezeny do promývací stanice Aruco v nižší nadmořské výšce, kde je stabilnější klima pro sušení kávy ve srovnání s horami. V Arucu jsou kávové třešně očištěny a omyty, umístěny do sudů, které se utěsní a tam se macerují při teplotě 22-25ºC. Káva je dále přesunuta na africké postele a zde se suší po dobu 20 až 30 dnů za pravidelného obracení.

Balení: 250g

Použitý zálohovaný obal lze vyměnit za nový pouze osobně u nás na krámku. Případně můžete obal vymýt a znovu využít na další potraviny.

Chuťový profil: fíky, krvavý pomeranč, višňový likér

Oblast: Copán, Honduras

Farmář: Donaldo G. Fiallos

Odrůda: 100% arabica lempira

Zpracování kávy: naturální macerace

Nadmořská výška: 1 250 m.n.n.

Doporučený recept na V60:

  • množství kávy: 18 g
  • množství vody: 300 ml
  • čas extrakce: 2:30 min

 

310 Kč
Skladem (1 ks)

LOKÁLNÍ

Hadry šijeme doma v Čechách a sdružujeme další lokální značky

LOW-WASTE

Objednávky posíláme pouze v upcyklovaných samicích od kraba

SURFAIR BRAND

Používáme výhradně udržitelné materiály. Jsme fairový k přírodě doma, i u oceánu

víC než obChod

Náš krám je zároveň kavárnou s výběrovou kávou. Jsme útočiště nejen pro serfovou komunitu.

Honduras Donaldo G. Fiallos - tato káva z objevitelské edice dokonale skloubí jemné chutě sladkého likéru s čerstvými fíky a skvěle se hodí na jakoukoliv filtrovanou kávu.

Farmář Donaldo G. Fiallos spravuje farmu Sol Naciente v oblasti Copán v Hondurasu, kde začal pěstovat kávu odrůdy lempira. Tento hybrid je vyšlechtěný speciálně pro honduraské podmínky a je jedinečný svým chuťovým profilem i díky péči, které se kávě dostává při zpracování. Po sběru jsou třešně dovezeny do promývací stanice Aruco v nižší nadmořské výšce, kde je stabilnější klima pro sušení kávy ve srovnání s horami. V Arucu jsou kávové třešně očištěny a omyty, umístěny do sudů, které se utěsní a tam se macerují při teplotě 22-25ºC. Káva je dále přesunuta na africké postele a zde se suší po dobu 20 až 30 dnů za pravidelného obracení.

Balení: 250g

Použitý zálohovaný obal lze vyměnit za nový pouze osobně u nás na krámku. Případně můžete obal vymýt a znovu využít na další potraviny.

Chuťový profil: fíky, krvavý pomeranč, višňový likér

Oblast: Copán, Honduras

Farmář: Donaldo G. Fiallos

Odrůda: 100% arabica lempira

Zpracování kávy: naturální macerace

Nadmořská výška: 1 250 m.n.n.

Doporučený recept na V60:

  • množství kávy: 18 g
  • množství vody: 300 ml
  • čas extrakce: 2:30 min
Kategorie: Kafe

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.